top of page

Em deixes acompanyar-te en aquest viatge?

T'has preguntat mai quants productes cosmètics utilitzes diàriament i quants ingredients "cuiden" la teva pell?

Jo si i he fet els càlculs.

No distingiré entre homes i dones, caminarem per canviar aquest missatge, així que suposem una persona amb rutina de pack complet:

- al matí, higiene i maquillatge.

- a la nit desmaquillar-se i preparar pell per a la nit.


Amb aquestes rutines són uns 30 productes al dia i a una mitjana de 15 ingredients per producte (sent poc generosa, que hi ha cosmètics amb més de 30 components), ja que ens surt la gens menyspreable xifra de 450 ingredients, OMG !!

Com ho veus? A mi em fa una mica de vertigen.


Potser penses, ja, però jo no em maquillo, bé, llavors només estaràs interactuant amb 300 ingredients, una mica menys de vertigen però només una miqueta ....

Però encara podem pujar de nivell:

- he dit que he estat poc generosa, ara seré més generosa, si comptem una mitjana de 25 matèries primeres per cosmètic llavors obtenim 750 ingredients en tot el nostre cos repartits per zones i en franges horàries.

- més tensió, la paraula Aroma o Perfum pot englobar una composició de diferents substàncies aromatitzants o perfumantes i no podem saber ni el nombre de components ni que molècula es tracta, aquest ingredient l´he comptat com a un però, ara sabem, en realitat pot amagar molts més.

-i, a més, no he explicat tints de cabells ni que aquell dia tocava depilació.

Tant la indústria cosmètica com els fabricants de matèries primeres cosmètiques et diran que els seus productes són segurs.

A més tenim el Reglament Europeu sobre productes Cosmètic 1223/2009 que regula la seva producció i comercialització per garantir la seguretat de consumidor.


Però el que és impossible d'assegurar i predir són les interaccions i / o acumulacions a mitjà i llarg termini dels 500 ingredients de mitjana que ens podem aplicar diàriament en el nostre cos. Això és el que es coneix com el "efecte còctel". Els experts en la matèria alerten del seu perill i insten els organismes reguladors que incloguin aquest factor en l'estudi de toxicitat de les matèries primeres cosmètiques.


Davant aquesta situació que podem fer?

Doncs tenim:

Pla A, et tornes un radical i només aigua i sabó.
Pla B, iniciar un viatge cap a la reducció, la informació i l´aposta per una cosmètica més respectuosa, formulada amb els ingredients justos i necessaris, des de la qualitat i l'eficàcia i no amb el màrqueting, amb les modes de el moment o el rendiment econòmic.

Per, no només no danyar més la teva pell sinó recuperar el benestar perdut de tot el teu ésser.


Em deixes acompanyar-te en aquest viatge?

12 views0 comments

Comments


bottom of page